EUROPA-PARLAMENTET: Under valget til Europa-Parlamentet i 2014 sagde Dansk Folkepartis Jørn Dohrmann blandt andet, at hans dør altid vil være åben og vælgerne velkomne til at komme forbi til kaffe i Bruxelles. Før sommeren havde han derfor besøg af en busfuld borgere på besøg, og nu gentages successen.

EU og Europa-Parlamentet er for mange noget meget fjernt, der kun er for de få. Nu får alle borgere imidlertid igen muligheden for at komme med helt ind bag de tykke glasfacader.

Det er medlem af parlamentet Jørn Dohrmann (DF), som er i gang med at indfri et af sine valgløfter.

- I foråret havde jeg en gruppe borgere hernede, men der var mange, der ikke kom med på grund af et begrænset antal pladser. Nu gentager vi successen, for politik skal være gennemskueligt, og vi politikere skal være tilgængelige. Så længe jeg er her, vil jeg derfor gøre mit til at åbne op og gøre parlamentet mere gennemsigtigt, forklarer Jørn Dohrmann.

Mange ville møde Jørn

Turen i foråret blev lidt af en tilløbsstykke og nogle måtte på venteliste. Arrangøren Jack Abildslund-Gregersen var da også glædeligt overrasket:

- Det var overvældende, og jeg tror, der generelt er et behov for at se, hvad der sker bag facaden. På turen her får man mulighed for at opleve dagligdagen i Europa-Parlamentet og selvfølgelig se Bruxelles.

Han forventer derfor også, at der igen bliver rift om pladserne, for turen er for alle - uanset partifarve.

Dohrmann fik toppost

Deltagerne på busturen til Bruxelles vil få mulighed for at stille spørgsmål til Jørn Dohrmann, der blandt andet sidder i de to tunge udvalg Landbrugsudvalget og Miljøudvalget. Tilsvarende poster beklædte han i de tolv år han var valgt til Folketinget.

- Jeg ønsker at give folk et indblik i, hvordan jeg arbejder som parlamentsmedlem. Jeg vil gerne afmystificere jobbet og understrege, at man altid kan kontakte mig - uanset - hvem man stemmer på, fastslår Jørn Dohrmann.

Som formand for SINEAA-delegationen har han i øvrigt den højeste post blandt de 13 danske parlamentsmedlemmer. Delegationen tager sig af EU's relationer til de lande, der ikke er med i EU som Island og Norge:

- Men politik er jordnært for mig, så den post bruges blandt mange andre ting til noget så konkret som eksempelvis at slå Norge oven i hovedet på grund af deres høje told på landbrugsprodukter fra EU. Det koster nemlig arbejdspladser og indtægt. Politik handler om vores hverdag.

Jørn Dohrmanns egen hverdag i Europa-Parlamentet kan alle interesserede nu få et indblik i. Tilmelding til Bruxelles-turen skal ske inden den 20. august.

 

Turen til Bruxelles

Fra onsdag den 12. oktober til fredag den 14. oktober 2016.

Turen inkluderer:
• Prisen for turen er 1850 kroner på dobbeltværelse. Ved enkeltværelse
koster det 500 kroner ekstra.
• Turen er inklusiv bus til Bruxelles.
• Hotel med 2 overnatninger.
• Transport til parlamentet.
• 3 x morgenmad
• 1 x aftensmad med en øl eller et glas vin.
Tilmelding til Jack Abilslund-Gregersen på mobil: 20 15 73 83 eller på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Deadline: 20. august 2016.


Hjælp os med at hjælpe Danmark 

Giv et bidrag