Realkredit Danmark, der ejes af Danske Bank, vil nu også have en ekstra luns fra boligejerne. Hvor det tidligere på året var Nykredit, der var på banen med bidragsskruen, så lå de andre selskaber lidt i ly af kritikken. Ja, faktisk så lovede Realkredit Danmarks adm. direktør Carsten Nøddebo i februar i år, at Realkredit Danmark ikke havde planer om at lade bidragssatserne stige. Realkredit Danmark prøvede endda at lokke kunder over med løfter om, at de kunne skifte gratis.

Nu melder Realkredit Danmark så ud, at deres fleks-kunder vil få stigende bidragssatser. Der kan ske meget på nogle måneder, må man sige.

Stigning på stigning

Sidst vi i branchen hørte om stigninger i bidragssatserne var begrundelsen, at der måske var nye EU-regler på vej, så selskaberne skulle polstre sig. Men det bør naturligvis kun være muligt at forhøje bidragssatser i forhold til det, der direkte er kommet som konkrete ekstra krav fra politikerne - ikke ud fra krav, man tror, kommer i fremtiden.

Begrundelsen fra Realkredit Danmark er nu, at for mange vælger flekslån, og at det ikke er holdbart i længden. Det til trods for, at de i årevis har kunnet varme sig med stigende bidragssatser.

Må jeg foreslå, at man i branchen vælger at sætte bidragssatserne ned på de lån, man gerne vil have folk over i, så det bliver mere holdbart. Det ville nok blive bedre modtaget. For hvad gavner det boligejerne, at renterne er lave, når realkreditinstitutterne hele skruer på bidragssatserne?

Det grundlæggende problem i den branche er, at det er et marked med få spillere og boligejerne føler sig stavnsbundne. Hele området burde kigges igennem, så vi kan få mere konkurrence.


Hjælp os med at hjælpe Danmark 

Giv et bidrag