boerspladse bruxelles terror

TERROR: Et stykke tid efter det forfærdelige terrorattentat i Bruxelles stillede jeg en række spørgsmål til Kommissionen omkring sikkerheden i og omkring parlamentet.

Svarene har jeg ikke fået endnu, for den slags tager tid hernede. Men det er nærmest rystende, når jeg i medierne kan se svarene på mine spørgsmål blive overhalet indenom - og høre og læse om, at mine værste anelser er konkrete.

Et af mine spørgsmål til Kommissionen handler om, hvordan man vil sikre et bedre sikkerhedstjek af de personer, der er ansat i Europa-Parlamentet enten direkte eller af eksterne virksomheder.

Få dage efter, at jeg stillede det spørgsmål, viser det sig, at en af bombemændene rent faktisk har arbejdet i parlamentet for et rengøringsfirma.

Terroristers familie og venner

Han er formentlig blevet påvirket af venner og familie i den forkerte retning, måske er han kommet ofte i de moskeer, man ved, er ynglesteder for terrorister - eller måske har han rejst til steder, der bør bekymre. Derfor er et meget grundigere sikkerhedstjek - også af de ansattes familier, venner, omgangskreds og vaner nødvendigt i fremtiden.

Terroristen var kun ansat i ganske kort tid, men selv på korttidsansatte bør et tjek være mere grundigt.

Men generelt er mit indtryk, at sikkerheden i EU's institutioner er hullet som en si, og med vanlig Belgisk inkompetence virker det ikke, som om man har tænkt sig at tage den mere alvorlig.

 

 


Hjælp os med at hjælpe Danmark 

Giv et bidrag