100 kroner penge lille  

Direktørerne for Finansrådet og Realkreditforeningen kom i sidste uge med et modsvar til min kommentar til realkreditsektorens skødesløse forhøjning af bidragssatserne, som rammer både landbrug og boligejere.

Heri hævder de, Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finansrådet, og Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen, at de kæmper for billigere lån, når de rækker ud til EU-Kommissionen sammen med en række danske medlemmer af Europa-Parlamentet for at skåne den danske realkreditsektor mod nye kapitalkrav.

Men kæmper sektoren nu også for billigere lån, som det fremgår af læserbrevet fra d'herrer bragt i Effektivt Landbrug d. 10. februar? For mig at se, kommer de nye EU-krav nærmest som en kærkommen hjælpende hånd fra de højere magter, som man kan dække sig under, når virkeligheden samtidig viser, kapitalkrav eller ej, at bidragssatserne er steget stødt gennem de sidste mange år.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har for nylig udtalt, at sektoren reelt set slet ikke aner, hvad de nye krav kommer til at omfatte og have af konkret betydning. Af aviserne kan jeg også læse, at almindelige banklån, som eksempelvis Handelsbankens prioritetslån, nu er billigere end flere traditionelle realkreditlån. Derfor har jeg også længe forsøgt at få svar fra både Ulrik Nødgaard og Karsten Beltoft, hvad de stigende bidragssatser gennem årene egentlig skyldes, og hvad de dækker over. Det er et svar, de ikke kan redegøre for. Det er derfor jeg ikke kan tilslutte mig brevet fra sektoren til kommissæren.

For jeg er alvorligt i tvivl om, hvorvidt de kæmper for billigere lån. Det er jo en glimrende afledningsmanøvre at give udtryk for, man er under pres fra andre instanser, når bidragssatserne endnu engang skal hæves.

Landbrugets velbefindende er en af mine hjertesager, jeg er selv landmand og boligejer og ved derfor også, hvor ondt det gør på mange, når satserne er steget gang på gang. For mig er det vigtigst at være solidarisk med danske landmænd. Derfor dette svar tilbage til de to: Når de hævder at kæmpe for billigere lån, kan jeg ikke lade det stå hen uimodsagt. For virkeligheden og en masse menneskers hverdag viser med tydelighed noget helt andet.

Direktørerne for Finansrådet og Realkreditforeningen kom i sidste uge med et modsvar til min kommentar til realkreditsektorens skødesløse forhøjning af bidragssatserne, som rammer både landbrug og boligejere.

Heri hævder de, Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finansrådet, og Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen, at de kæmper for billigere lån, når de rækker ud til EU-Kommissionen sammen med en række danske medlemmer af Europa-Parlamentet for at skåne den danske realkreditsektor mod nye kapitalkrav.Hjælp os med at hjælpe Danmark 

Giv et bidrag