EUROPA-PARLAMENTET: Under valgkampen til Europa-Parlamentet i 2014 sagde Jørn Dohrmann blandt andet, at vælgerne altid var velkomne til at kigge forbi til en kop kaffe i Bruxelles. En gruppe Kolding-borgere tager nu det lokale medlem af parlamentet på ordet og arrangerer en tur til Europas hovedstad til foråret.

For mange er Europa-Parlamentet og EU noget meget fjernt og uigennemsigtigt, der kun er for de få indviede. Nu har alle imidlertid chancen for at komme med helt ind bag parlamentets tykke mure og opleve lidt af det politiske liv i Bruxelles.

Det er det lokale medlem af parlamentet Jørn Dohrmann (DF), som dermed indfrier et valgløfte og tager imod vælgerne.

- Politik skal være gennemskueligt, men jeg kan godt forstå, at mange synes, det er sort snak. Så længe jeg er her, vil jeg derfor gøre mit til at åbne op. Vi er her alene for vælgernes skyld, forklarer Jørn Dohrmann.

Han var derfor straks med på ideen da en gruppe fra Kolding med Dansk Folkepartis Jack Abildslund Gregersen i spidsen foreslog at arrangere en tur til Europa-Parlamentet:

- Det er en sjælden mulighed for at få indblik i, hvad der sker bag facaden, hvordan dagligdagen er og selvfølgelig se Bruxelles. Jeg tror, der bliver rift om pladserne, og det er vigtigt at slå fast, at turen er for alle - uanset partifarve.

Dohrmann har den højeste post

Jørn Dohrmann er valgt for Danske Folkeparti og sidder i de to tunge udvalg Landbrugsudvalget og Miljøudvalget. Tilsvarende poster beklædte han i de tolv år han var valgt til Folketinget.

- Turen skulle gerne være med til at give folk et indblik i, hvordan man arbejder som parlamentsmedlem. Jeg vil gerne afmystificere jobbet, så folk bliver klar over, at de altid kan kontakte mig - også selvom de stemmer på en anden, fastslår Jørn Dohrmann.

Jørn Dohrmann har i øvrigt som formand for SINEAA-delegationen den højeste post blandt de 13 danske parlamentsmedlemmer. Delegationen tager sig af EU's relationer til de lande, der ikke er med i EU som Island og Norge:

- Den post bruger jeg for eksempel til noget så jordnært, som at slå Norge oven i hovedet på grund af deres høje told på landbrugsprodukter fra EU. Det koster os nemlig arbejdspladser og indtægt. Politik handler i høj grad om folks hverdag.

Politikernes egen hverdag i Europa-Parlamentet kan alle interesserede nu få et lille indblik. Tilmelding til Bruxelles-turen skal ske inden den 15. februar.

Turen til Bruxelles

Fra onsdag den 6. april til fredag den 8. april 2016.

Turen inkluderer:
• Bus til Bruxelles
• Hotelophold, 2 overnatninger
• 3 x morgenmad
• 1 x aftensmad med øl eller vin
• Transport til Europa-Parlamentet
• Rundvisning i Europa-Parlamentet

Pris: 1500 kroner
Tilmelding til Jack Abilslund-Gregersen på mobil: 20 15 73 83 eller på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Deadline: 15. februar 2016


Hjælp os med at hjælpe Danmark 

Giv et bidrag